Palaverin satoa…

Alueen karting-palaveri pidettiin Seinäjoen ABC:llä 13.2.2019. Paljon puhuttiin asiaa ja välillä vähän asian vierestäkin mutta kalenterit saatiin sorvattua niin Pohjanmaa Cupin kuin ajoharjoittelutapahtumienkin osalta. Lisäksi saatiin vielä aloitteleville kuljettajille kevätleiri, josta tänäkin vuonna vetovastuun ottaa Heikki Berg. Palaverissa keskusteltiin myös toimihenkilöpulasta, joka pahimmillaan voi johtaa siihen, että kisoja ei pystytä järjestää. Yritetään saada meidän alueelle kartingin toimitsijalisenssikoulutusta niin pää- kuin perustason lisenssejä varten. Samaan tilaisuuteen voivat siis osallistua niin uusien lisenssien hakijat kuin vanhentumassa olevien lisenssien uusijat. Kisajärjestäjien resurssipulaan saadaan ensi kesänä helpotusta, sillä Heikki Berg lupautui ottamaan vastuulleen ajanoton hoitamisen Pohjanmaa Cupin kilpailuissa. Tarvittavat laitteet löytyy Töysästä ja asiaan saataneen järjestettyä koulutus samalla, kun järjestetään toimitsijalisenssikoulutus. Ja mikään ei tietenkään estä muitakin osallistumasta tähän niin saataisiin ajanottoon perehdytettyä Heikin lisäksi muitakin.

Aloittelevien kuljettajien leiri pidetään alustavasti 14.4. Töysän radalla.

Pohjanmaa Cupin kalenteri on alustavasti seuraava:

– 30.5. Lapua

– 13.7. Töysä (ajetaan SJM-kilpailun yhteydessä lauantaina)

– 10.8. Veteli

– 31.8. Vaasa (samalla aluemestaruuskilpailu)

Ajettavat luokat ovat cadet, micro, raket, mini60 ja isorunkoiset. Isorunkoisiin sallitaan kaikki isot autot Yamahasta lähtien, sillä haluamme tarjota myös isorunkoisille harrastepeleille kisoja. Isorunkoiset on mukana kaikissa muissa paitsi Töysän kisassa. Pikkuluokkien osalta noudatetaan AKK:n sääntökirjaa 2019, isorunkoisten osalta joudutaan ehkä hieman soveltamaan. Cupissa ei ole rengasmäärärajoituksia ja pikkuluokkien renkaana käytetään vuodelle 2019 lajiryhmän valitsemaa Vega Mini-rengasta (https://www.autourheilu.fi/uutiset/kartingin-rengas-pikkuluokissa/). Cupiin voivat osallistua myös muidenkin alueiden kuin alueen 2 (Pohjanmaa) kuljettajat.

Ajoharjoittelutapahtumien kalenteri on alustavasti seuraava:

– 24.4. Vaasa

– 22.5. Vaasa

– 12.6. Lapua

– 26.6. Veteli

– 3.7. Töysä

– 17.7. Veteli

– 24.7. Vaasa

– 28.8. Vaasa

Ajoharjoittelutapahtumissa ajellaan kilpailunomaisesti pari erää ja finaali. Varsinkin aloittelevien ja vähemmän ajaneiden kannattaa ehdottomasti osallistua näihin. Luokat kuten Pohjanmaa Cupissa.